ZO PUUR ALS CHOCOLA

ZO PUUR ALS CHOCOLA

Mijn nieuwe boek ZO PUUR ALS CHOCOLA kan heel goed apart gelezen worden , maar is ook het vervolg op BONBONS VOOR EEN GEBROKEN HART en BITTERE CHOCOLA. Ik doe er ook meteen maar de leesrecensie van Marjan van den Berg-  bekend van het weekblad Margriet en de Sanne-boeken-  waarmee ik erg blij was.

Zo puur als Chocola

Je leeft eerst met Lottemarie Mazurel mee in ‘Bonbons voor een gebroken Hart’, daarna kan je ‘Bittere chocolade’ niet meer wegleggen, want je moet en zal weten hoe het verder gaat in het leven van Lucie van den Homburg en dan lijkt het even voorbij. Maar hoera! Daar is ‘Zo puur als chocola’!

Reina Crispijn is een geweldige verteller. Ik bewonder de manier waarop ze de omgeving beschrijft, alsof ze schildert met woorden. Ik hou van haar dialogen en geniet van haar karakteristieke romanfiguren. Daarnaast houdt ze op meesterlijke wijze de spanningsboog in de gaten. Ze sleept je mee vanaf de eerste pagina; haar romanfiguren zijn springlevend en ze schetst een wereld waar je zo in zou kunnen stappen. Dat doet ze ook in dit derde boek waarin Daisy van den Homburg centraal staat.

Natuurlijk zijn de drie boeken afzonderlijk te lezen. Maar wie zichzelf echt een cadeautje wil geven, leest ze lekker achter elkaar. Mijn tip: zet er een doosje bonbons naast en geniet! Funest voor de lijn, die nieuwe Crispijn. ‘Zo puur als chocola’… wat een heerlijk boek!

Marjan van den Berg