Het Medaillon van Chagall

Voor de duidelijkheid: dit boek is geen oorlogsroman, maar een feelgood-boek.

Als Lea Baumgartner op het punt staat om met vervalste papieren te vluchten voor de Duitsers, geeft ze haar vriendin Froukje Luth een prachtig, fluwelen avondjasje en een medaillon met een speciale geschiedenis met de vraag: ‘Wil jij deze dingen voor me bewaren tot ik terugkom? Ik wil niet dat ze in de handen van die afschuwelijke Duitsers komen.’ Maar Lea komt niet meer terug evenals haar ouders. Alleen haar broer weet te vluchten. Tientallen jaren later vraagt Froukje aan haar kleindochter Fleur of zij het sieraad en het jasje terug wil brengen naar de broer van Lea die in Parijs woont, maar de grootmoeder heeft geen adres. Wel verzekert ze Fleur dat ze een aanwijzing zal krijgen. Fleur gelooft het niet, vindt het maar onzin, maar gaat toch, tegen beter weten in, naar Parijs. De allereerste dag, dat ze er is, gebeurt er iets, wat haar hele leven volledig op zijn kop zet.

Deze roman verschijnt op 11 januari 2022 (DV)