De voorspelling van de druide

De voorspelling van de druide

De Voorspelling van de Druïde is het vervolg op Het Geheim van de Blauwe Steen.

Lavendel wordt mishandeld door haar vader, de hertog van Rilmagen en Osmarik. In een ijskoude winternacht ontvlucht ze het kasteel. Vanaf dat moment wordt ze achtervolgd door haar stiefbroer Milar Driumh, de engel met het zwarte hart, met wie ze moet trouwen. Maar ook meester Montijn en zijn drie vrienden zitten achter haar aan. Lavendel vindt tijdelijk onderdak in een klooster en daar komt ze meer te weten over haar werkelijke afkomst. Ze ontmoet er vrienden die haar willen helpen. Langzaam maar zeker vermoedt ze dat er veel meer met haar aan de hand is.  Maar waarom wil niemand haar iets vertellen? En wat heeft zij te maken met de voorspelling van een druïde?